Övernattning i Örebro

Igår på förmiddagen gav jag min bästa vän en "vi-ses-om-en-och-en-halv-vecka"-kram och hoppade sedan in i bilen för att åka mot Örebro. Dock är jag hemma nu igen, det var nämligen inte jag som skulle vara borta så länge, utan hon i de sydligare delarna av vårt avlånga IKEA-land! När hon kommer hem igen ska vi till Malmö, ska bli grymt kul!
 
Men det var inte det jag skulle skriva om utan lite smått om Örebro. Har även lite bilder på lite allt möjligt. Vi åkte som sagt dit igår, gick på Marieberg och på IKEA. Bortskämd med Västerås gigantiska varuhus har man allt blivit, vi gick genom Örebros på en kvart eller så ;) Idag gick vi på stan och stannade vid lite ställen, typ Biltema. 
 
Vi åt på Burger King på kvällen och jag kan ju säga såhär: alla ska inte ha ett serviceyrke! Herregud. Men en sak fick hela besöket trevligare. En man kom in och beställde, "en hamburgare med bröd". Kassatjejen såg lite frågande ut ;D
 
Badkulor inne på "Life". Jag blir 6 år igen. Vi köpte nog nästan en av varje tror jag!
 
Promenad på kvällen!
 
Tänkte på Tove ;D 
 
Gav sushi ännu ett försök. Gick sådär, även denna gång. Inte gott. 
 
På hotellrummet

Bara lunka på..

Just precis fick jag en sån märklig känsla. Jag skulle vilja hyra ett sommarhus, en bit från utanför stan. Gärna utomlands så det är fint väder. Ett vitt hus med knottrig fasad, mycket trädgård med gräs och blommor, en stor altan och en pool-del med många sköna solstolar runt om. Det ska finnas en bra grill där maten lagas och musik ska kunna spelas utan att de få grannarna vi har (som bor en bra bit från oss) tjurar. Vi ska bo där rätt många, kanske tio personer och det ska inte vara några som stör sig på någon. Det ska vara ett skönt gäng och vi ska ha kul. 
 
Jag vill ligga i en solstol med en bok i handen och bara njuta av att vara ledig. Jag vill gå in i huset och blanda drinkar och smoothies att bjuda sällskapet på. Smink ska jag inte behöva tänka på och håret får vara som det är, förmodligen vått för det mesta eftersom jag med jämna mellanrum svalkar mig i poolen. Tidigt på morgonen vill jag vakna, hoppa i bikinin och simma några längder. Förhoppningsvis vaknar någon och gör mig sällskap, alternativt redan är vaken när jag kommer upp. 
 
Jag vill ge mig ut med en sax och plocka blommor till en bukett och ställa på ett bord lagom till middagen. Jag vill göra egen rabarbersaft från egen plantering som tar slut fortare än vad det tog att göra den. Jag vill plocka smultron och samla på ett strå. Och plocka jordgubbar att ha i salladen. 
 
Jag vill leva sommar-lantisliv. En vecka eller två.
 
 
(hittade inte någon riktigt vettig bild)

Baby, I wanna marry you

Skopunkten, 349kr Im so in love!


Fame

Lady GaGa är en person som jag tror att man antingen diggar eller dissar. Jag diggar. 
 
Snart släpper hon sin parfym "fame". Denna har lukt av saffran, honung och aprikos.
 
Först skulle den ha haft doft av sperma och blod och hetat "monster". Jag tycker det är helt sjukt häftigt, hur många parfymer har lukt av det?! Inte såå många.. Och jag tycker det är så jävla imponerande och inspirerande att hon vågar ta ut svängarna på det här sättet. Synd bara att parfymen inte blev av... (Måste ju dock säga att jag ställer mig aningen fundersam till hur fan sperma och blod i kombination blir som parfym, haha, men det hade varit ballt om den hade funnits och att bara ha den på hyllan. Om det inte hade varit någon man vilja dofta som förstås)
 
Och hon poserar naken, med klättrande män på sig. GaGa for president, for sure.
 

Gripholmsslott

I Mariefred. Utflykt!


Det här med killar/män..

As you may know är jag svag för skjortor och kostymer. Ulrik säger jag bara, Ulrik. Jag älskar hans kläder, han har i stort sett alltid skjorta. Skjorta till vardags är 10 poängare. Vissa tycker säkert att han är uppklädd till vardags men det tycker inte jag. Jag älskar när killar har liknande kläder som Ulrik. Typ:
 
 
 
Jag tror verkligen att "Ulriks" är min typ av kille, dock lite mörkare (typ bruna ögon), där har vi mitt ideal (både personlighetsmässigt och utseendemässigt). Det är något som jag inte kan sätta fingret på, det går inte att förklara, det bara är något med utseendet och sätt att vara. och jag har märkt att det är något som får mig att falla. hårt.
 

Och sen har vi Danny. I mina ögon har han alldeles för mycket muskler, det är så mycket att det blir osexigt alltså men när han har kostym..... Då är det sexigt! Fy fan vad fin i kostym han är.
 
 
 
(prints från gårdagens Victoria-firande)

Strängnäs

Idag bestämde vi i Wallmanfamiljen att vi skulle åka till Strängnäs, bland annat kolla in deras klädoutlet. Mm, fanns massor av bra saker. Eller kanske inte.

 

Köpte dock blommor i någon blomaffär som mer såg ut som en intredningsbutik. Hittade fina kaktusar, höjdpunkt!!


Diskussion med mig själv

Just nu försöker jag komma på något sätt att bli supertrött så jag somnar så fort jag lägger mig ungefär. Det går inte så jättebra. Det enda jag kommer på är att lägga mig och titta på ett gäng Melrose-avsnitt men det är inte så jätteutmattande liksom.

Kanske skulle kuta till Vilsta, kuta upp ännu snabbare för Vilstabacken och sen gå knäböj hem. Skulle dock ha dött innan jag såg början av backen.. Dåligt förslag, det var ju sova jag skulle göra.

Sätta på hög musik och köra ett Friskispass på mitt golv som man nu mera ser färgen på? - Hm, kanske. Hinner nog trötta ut mig innan grannarna slår in dörren med brännbollsträet så om jag hoppar i säng precis när jag hör dem attackera hinner jag kanske somna innan de tagit sig in. SÅ FÅR DET BLI!

"så blev du mitt sår, och jag blöder ihjäl"

Idag har jag varit en väldigt god människa. Jag har nämligen storstädat hela mitt rum (MED MENSVÄRK), det händer inte allt för ofta vill jag lova er (städningen alltså). Jag dammsuger en gång i veckan men nu var det på riktigt OCH jag tvättade golvet också, med mopp och såpa och allt sånt. Drog ut sängen och körde där, herregud. Mans skulle kunna säga att jag brunkade med städhandskarna.. Hahaha! Nästa gång det städas så här hårt blir nog när vi/ mamma & pappa ska flytta ut. (vilket kan vara om 15 år eller nått ;) haha)

 

Bjuder på en jävla snygg bild på brunkar-Tove från gårdagens tripp till Erikslund! 


En snilleblixt av något jag länge haft i huvudet

Jag har tänkt på en sak en längre period, men "MÅSTE SKAFFA!!" svischade precis till i skallen på mig. Ett klädesplagg jag vill införskaffa. Ett plagg som är såå inte jag (egentligen) men som är så jävla snyggt. Och det är detta:
 
 
 
Inte exakt då men ungefär. Dessa är HUMÖR och härifrån <---!
 
Skulle kanske vilja ha mudd nertill och ha dem till högklackat. Mmmmm

12.7

God morgon, eller snarare "god lunch"!
 
Just nu sitter jag med en kopp te, färdigsminkad och håret är där det ska (nåväl, någorlunda iaf). Idag ska jag följa med Åse till Make up Store, hon har "en-timmes-lektion" så jag ska väl vara med som lite smakråd! Blir nog trevligt! Har lite ärenden på stan också som jag nog ska utföra också.. 
 
Igårkväll åkte vi ut till Slagstaglass. Daimsnäcka utan grädde ♥ Man har ju glass ända upp i strupen när man är klar, haha.. Nästa gång ska jag nog ta 21an, en enorm skål med 21 kulor. ... eller? ;) Jag vet inte vad det är med Slagstaglass men jag tycker alltid att det är sol där. Mysig plats!
 
 

Killar i skjortor

Bland det sexigaste som finns. For real!
 
Googlade bilder och hittade denna direkt: 10 poängare! (vet dock inte var den är ifrån)
 
 
Från Nelly, hittas här
 
 
Härifrån
 
 
 
Sinnessjukt!

It´s do or die

Även om jag har mitt enorma "kostym-kille"- sug så blir jag ständigt svimfärdig av denna karln (ok, sångaren i synnerlighet). Ingen regel utan undantag som man brukar säga! Han måste vara mitt "frikort"...
 
Andy Andy Andy.... Herregud.
 
 

Are you ready to turn the tide?


Kuvert

Igårkväll hittade jag en fin grej. Jag fick för mig att jag ville ha en lite större kuvertväska, inte en liten plutt röda-mattan-väska utan en man faktiskt får plats med mer än en iPhone och kontokort. Och jag hittade den. På första sidan. I'm in love.


Dagens plan och te

Idag planerar jag att rensa i mitt rum, något väldigt behövligt men så otroligt tråkigt. Om inget annat roligare kommer som förslag så blir det snyggt i min garderob. Vet inte hur mycket junk jag har där.. Vill inte riktigt veta heller känner jag. Inte blivit rensat på år och dar!!
 
Just nu då.. Sitter framför datorn, läser lite bloggar och äter frukost! Väntar på att mitt te ska svalna lite.
 
Ett tetips! 
Kobbs "lust och fägring". En rosa förpackning, finns lite överallt! 
 

Något jag upplever alldeles för ofta

Jag kan verkligen skratta i evigheter!


Pure love

Varning, hämta näsduk.
 
 
 
(Och jävlar vad militärer kan vara sexiga. Bara titta hur karln står...)

If you miss me, remember: i'm not the one who left

Såhär ser jag ut på min axel. Och bara den ena. Det gör rätt ont.. Som ni kanske kan se. Men snart kommer pappa med kebab, jag klagar inte! Förresten, bloggappen funkar nu men den verkar inte veta vad styckeindelningar är. Ha överseende, för jag kan svenska.


Typiskt

Skulle snabbt springa ner till affären två minuter härifrån. Det har regnat i skurar och när jag gick ner duggade det lite smått bara så jag orkade inte gå upp till lägenheten igen när jag kom på att jag glömde paraflax när jag stod i porten. Jag var inne i fem minuter och när jag ska ut står det som spön i backen. Och jag hade sandaler.. Det blev ett vått äventyr för en pepsi och bröd!


Sommaren är kort, de mesta regnar bort, men nu är den här så ta för dig, solen skiner idag

Att väder kan skifta så överjävligt mycket. 
 
Igår
 
Idag
 
 
Min ena arm är röd. Lysröd. Men bara ena, för jag satt med ena sidan mot solen - i två och en halv timme..

Allt med Mia är grymt

Som ni vet älskar jag väl ungefär allt som har med en viss Mia Skäringer att göra så det är nog ingen som blir chockad.
 
 

Humor


Kristallnatten

På TV10 går nu en dokumentär om Kristallnatten, 9/11-38 som jag sitter och tittar på. Ni som hängt med bloggen ett tag vet nog att Förintelsen är något som intresserar mig riktigt mycket. För att det är så sjukt, så fruktansvärt fel och det går inte att veta för mycket, det finns alltid mer. Ett ändlöst ämne och händelse. 
 
Mitt hjärta slår så fort av ilska och jag lider verkligen med alla offer, trots att ingen som inte varit med om samma sak kan förstå. 
 
När offer pratar framför kameran ser man i deras ögon att de varit med om något som tog stora delar ifrån dem, som ingen eller inget kan ge dem tillbaka. I vissa fall handlar det om en trygg barndom. 
 
 
God morgon förresten.

Ladies.....


Everything I know about you so far, makes me believe that you are the one for me

Idag har jag varit effektiv! Klockan är bara lunchtid och jag har för en gångs skull ätit frukost och lunch i olika omgångar. Ställde klockan tidigt och mötte upp Tove för lite gym för att sedan promenera tillbaka hem för en välbehövd dusch och sedan sminkning. Nu har jag bara hår och kläder kvar innan jag ska möta upp henne igen, denna gång för presentshopping. 
 
Bjuder på en oerhört professionell och vältagen iPhonebild! That´s how I look today anyway.
 

Vänlig själ efterlyses

Är det någon som vet hur man ändrar den bild på blogg.se som syns till vänster, över "sök i bloggen", och hur man ändrar text där det nu står "en drömmande TH-tokig blivande frisör"?

Please help me!!

Det här med att njuta...

.. av sitt sista sommarlov är något jag inte riktigt hajar. Hur gör man det? Går runt och tänker på att man har lov hela dagarna? Sover till 14.00? Går upp 08 för att hinna med så mycket som möjligt av dagen? Jobbar hela sommaren och tänker att det är sista sommaren man jobbar "frivilligt"? Eller är det bara något man säger?

Snart har hälften av lovet gått och jag har fortfarande ingen aning.

(fast citronvatten på balkongen är inte fy skam)


A little bit of heaven

Idag råkade det komma en och annan tår från mitt öga.. Oj vad chockade alla blev, jag är ju inte alls blödig och kan gråta för det mesta men nu råkade det handla om en fin film som jag och Tove såg.. Som jag råkar rekomendera. A little bit of heaven.

 

Ska försöka förklara den utan att spoila, för mycket.

 

Filmen går ut på att en ung kvinna vid namn Marley får reda på att hon har cancer och hon fattar tycke vid en person som man vanligtvis inte "borde" ha en romans med. Men här är det bara rätt.
Marley är rädd för allt som innebär något seriöst. Hon föredrar one night stands och vill aldrig bilda familj och läkarbesök skämtas bort. Men något, någon får henne att ändra uppfattning, om det mesta.

 

-

Ja fan vad bra den verkar men den ÄR det! Och den ÄR sorglig. Men fin!

 


Horoskop och dess talan

Jag har en tendens att rycka åt mig farmors Svensk Damtidning när jag sätter min fot i hennes hus. Här om helgen var inget undantag! Jag slet åt mig de två nyaste numrena och satte mig på altanen. I den ena fanns flera sidor med horoskop. Jag är ju den sortens person att jag tror på sånt så jag letade fort upp mitt tecken som råkar vara Skorpion och satte igång att läsa.
 
Och herregud vad allt stämde. Allt lät troligt. Och det var inte långsiktigt tänkt utan det var otroligt relevant. 
 
I september får jag veta om horoskopet stämde. Jag hoppas.
 
 
Dagens horoskop säger detta om Skorpioner:
 
Skorpionen lämnar ingen oberörd. En kraftfull personlighet med ett rikt inre liv. Skorpionen har en tendens att gå till ytterligheter, svart eller vitt, antingen eller. Skorpionen är ett vattentecken. Det betyder att det finns mycket känslor bakom ytan. En samlad, behärskad fasad men ett stormigt, passionerat inre. I relationer och samarbete är Skorpionen tydlig och viljestark. En målmedveten natur som inte glömmer vare sig en väntjänst eller en oförrätt. 

Skorpionen stimuleras av utmaningar och är djärv och strategisk. Spänning och dramatik lockar denna hemlighetsfulla natur. God organisationsförmåga hör till bilden och kapacitet att metodiskt genomföra sina planer. Skorpionen är utforskande och analytisk, ofta en god människokännare. Omgivningen behöver inte berätta så mycket, Skorpionen vet ändå och kan stundtals ana sig fram genom tillvaron. Få ting undgår Skorpionens skarpa blick. Ett intresse för psykologi och existentiella frågor hör till bilden, likaså finns en stor potential på det kreativa området. Alla former av problemlösning fascinerar Skorpionen. 

Planeten Pluto styr över Skorpionens tecken. Det ger sig tillkänna bland annat genom ett stort kontrollbehov. Skorpionen är viljestark och vill helst ha distans till omgivningen och kontroll över sin livssituation. Skorpionen är känd för att alltid ha en dold reservplan, och får ofta ett liv med spännande möjligheter och dramatiska vägskäl!
 
Jag tycker jag hittar både det ena och det andra som stämmer bra in på mig. Jag tror verkligen på sånt här.
 

Alla tänker olika

På kryssningen höjde jag på ögonbrynen ett par gånger under kvällen. Anledningen: De som drog med sig barnvagnen ut runt 22, för att trycka sig genom allt folk vid karaoken. Det är sjukt med folk, karaoken hålls till på en ganska liten plats med tanke på allt folk, vilket folk borde veta/förstå. Jag känner lite: kan inte barnet gå själv/ bli buren kanske h*n ska ligga och sova i hytten så sent på kvällen. 
 
Jag vet inte hur många gånger jag blev påkörd på tårna där jag satt för att föräldrar skulle trilska sig förbi. Jag menar, barn som är så stora att de orkar vara vakna till 22 kanske även klarar sig utan vagnen EN kväll då man till största del sitter och ska de leka kan de ju ändå inte spendera tid i vagnen? 
 
Jag menar inte att vara bitterfitta men det känns lite frustrerande och jag kan inte låta bli att bli lite förbannad när folk egoistiskt trycker på med vagnar som om de vore ensamma på hela båten och när det inkluderar att mosa mina tår X antal gånger. Det är upp till var och en, jag kritiserar inte dem som föräldrar, att de tar med sig barnen i vagn dit, så länge det inte drabbar andra vilket det gjorde i det här exemplet. 
 
Alla tänker olika men jag kan inte låta bli att tänka, "exakt hur tänker de?!" 
 

(ok, inte direkt världens största grej och jag är inte arg i skrivande stund men jag kände ändå för att ta upp det)

It´s my life, it never ends

Skulle komplicera det lite (haha) och uppdatera via mobilen utan Blogg.se-appen eftersom jag inte kan logga in där men givetvis strulade det med bilderna då, men nu stämmer det efter att jag korrigerat på datorn! 
 
Var ju på kryssning i måndags, vilket var trevligt och det verkade som att någon i alla fall höll en tumme då vi klarade oss utan fastklamring vid ett isblock! (eller skötte bara kapten sitt jobb) 
 
Dock blir det ju alltid lite segt dagen efter som man inte är en hejare på musiklekar eller bingo. Pensionärerna har nog i alla fall att göra! Själv är jag inte sånt jättestort fan av såna sysselsättningar men vi underhöll oss med en glass på däck. Skönt att det var fint väder, ganska lagom faktiskt även om det blåste kraftigt på tionde däck. 
 
Och shoppingen då? Tyckte inte det fanns speciellt mycket vettigt i Tax free men det överlever man väl. Köpte i alla fall ett nagellack (skräll..), jordnötter och lite (onödig) choklad. Vi åt även räksallad som faktiskt överraskade något! 
 
(Och nej, jag är inte seriös. Men jag skulle nästan kunna varit det. Fast Tove är! Alltid.)

5.7

Chillar lite ute hos Toves pappa. Vi har plockat blommor och fixat så nu är det blomster på borden! 
 
 
 
 

Kryssning

Nu åker jag iväg för ett dygn med dansanta pensionärer och klämkäcka anställda!
 
Håll tummarna för att det inte blir en Titanic eller så, om ni har lust.
 
Tjingeling!
 
En gång i tiden. Tro om det var sommarlovet mellan åttan och nian..
(gosh, kan inte begripa att jag sett ut så..)

"Till det blev det egengjord bea - MUMS!!!"

Ett ord jag bara hatar sååå mycket att läsa i bloggar, speciellt, även facebook är mums. "vi grillade, mums" "nyss bakat kladdkaka, mums" Det är hemskt!! Jag förstår egentligen inte varför själv men det bara är något med det Mums. 
 
Det låter ju nästan IQ befriat, själva ordet alltså. Inte personerna som använder det.
 
Sen ska jag väl kanske tillägga att jag själv kan använda mums ibland, inte ofta men det kan faktiskt hända (skyller på den mänskliga faktorn) men jag ångrar mig genast efteråt. 
 
Jag tycker synd om Måns Zelmerlöw som en gång i tiden (hoppas jag?) blev kallad Mums-mums. Herregud. 
 

RSS 2.0