Kvällsåsikter

Ni som följt mig medan jag bloggade aktivt, vilket jag halkat efter med nu de senaste månaderna, vet att då och då publiceras något lite djupare och åsiktsrikt inlägg, rakt från hjärtat och allt annat som gömmer sig inuti.

Ni som nu sitter och tänker tillbaka på när jag skrev av mig någon gång vet säkert också då hur jag beundrar Mia Skäringer. En av eliterna av Sveriges offentliga människor. Jag tittade (eller "lyssnade" är nog mer korrekt beskrivet) på henne idag, från Grötö, hennes egna program, nu ikväll för ett tag sen. Jag njöt mig genom hela programmet, fick mig tankeställare, några skratt, någon sorgsen min och allt annat som jag tror hon vill förmedla med programmet.

Sen kom slutet och de diskuterar rätt djupa saker vid matbordet och några fina glas med förfriskning i. Alex Schulman har dragit sin teori om "inre ålder" och diskussionen är som sagt djup och ärlig. Ända tills den förbannade (som jag annars tycker om) Maria Lundqvist tycker att "oj nu har vi pratat klart om detta allvarliga, det är dags för en skål så kan vi börja prata väderprognoser". Mitt i alltihop avbryter hon för att skåla och ungefär "höja stämningen". Och jag tänder till, högt och livligt börjar jag förklara för mamma och pappa framför TVn hur jävla irriterande det där är!

Man har en diskussion, oftast en seriös och inte en sådan man tar på bussen eller i klassrummet. Så kommer det en jävel (som helst knappt deltagit) och tycker stämningen är låg och då enväldigt utser sig själv till någon jävla stämningshöjare.

HALLÅ?? VI VAR UPPE I EN DISKUSSION OCH DU AVBRYTER, FÖR ATT DU TYCKER DET ÄR VIKTIGARE MED SÅNT MAN ALLTID KAN PRATA OM?!

Med vilken rätt? Med vilken rätt har personen i fråga att ta ifrån mig min öppna och ärliga konversation som antagligen berör mig starkt? Ta ifrån mig stunden då jag sitter och försöker få ur mig tankar jag tänkt men aldrig fått tillfälle att säga högt.

Nej jävlar vad arg jag blir. Och det går inte att säga personen "men hallå ställ ner glaset, vi diskuterar viktiga saker" för clownen har redan brutit den is vi stod på, spräckt bubblan, sänkt den stämning VI I DISKUSSIONEN skapat.

Det är skillnad om konversationen märkbart är avslutad, att det inte finns så mycket mer att säga, att då föra samtalet åt ett annat håll men att avbryta....


Fettisdag

Är det fettisdag så är det!!

Tycker dock inte mandelmassan är det bästa på bakverket ;)


RSS 2.0